4.12.2016

Alaçatı Ot Festivali Ataşehir' de

   Luna Yemek Vesaire Batı Ataşehir İSTANBUL

      ''Çocuklu AİLELERİ Ataşehir' deki kebapçı    tekelinden kurtarmak istedim. Neden ÇOCUK OYUN ALANI olan kebapçı ve balıkçı dışında başka bir mekan yok ? '' dedi sevgili Sinem Gündoğdu ...



   Alaçatı OT FESTİVALİ... Çok niyetlendik, çok istedik ama olmadı. Olamadı diye biraz da buruk bir his yaşarken LUNA YEMEK VESAİRE' de 7-10 Nisan tarihleri arasında bizim gibi FESTİVALE gidemeyenler için alternatif bir OT FESTİVALİ düzenlendiğini öğrendiğimde gerçekten keyiflendim...



  10 Nisan akşamı bizleri misafir eden Sinem Hanım' la tanışır tanışmaz hemen ilk sorduğum soru neden Luna ? Neden BURADA ? oldu :) 



  Mekan ATAŞEHİR' de VARYAP MERİDİAN bloklarında. Mekana giderken navigasyon kullandım ve ona rağmen yanlış yere gelmiş olabileceğimi düşündüm :) Çünkü etrafta bolca inşaat halinde binalar bulunuyordu ...



  Burada bir mekan nasıldır, niyedir diye kafamda düşünceler merdivenleri çıktım ve SAMİMİYETİ, güler yüzü ve sıcaklığıyla SİNEM Hanım' ı karşımda buldum. Ve hemen yukarıdaki soruları sordum :)) 



  İçeri girer girmez hemen içinizi ısıtıyor mekan. Çalınan müzikler, dekorasyonda kullanılan renkler, ilgili sıcak personel farkedilmeyecek, etkisi hissedilmeyecek gibi değil ...



   Bugüne ait ÖZEL MENÜMÜZ karşılıyor beni :) Otlu FOCACCİA, terbiyeli yabani OT ÇORBASI, ot MÜCVER, şevketi BOSTAN tava, ot KAVURMA, keçi peynirli OTLU PİZZA, ŞEKERSİZ hurmalı İNCİR TATLISI  ve Sevgili Chef Deniz YAŞAR' ın özel süprizi, asla HAYIR diyemeyeceğim LEZZET, ENGİNAR DOLMASI...



  Hukuk mezunu, 8 ve 1.5 yaşlarında iki erkek ÇOCUK annesi Sinem HANIM, çalışma hayatının içinden çıkıp, aynen girişte yazdığım gibi, bu bölgeye geldiğinde çocuklarıyla RAHAT yemek yiyebileceği KEBAPÇI dışında mekan arayışı sebebiyle bu yola çıkıyor...



  Mekan açılalı 6 AY olmuş. İtalyan MUTFAĞI ağırlıklı ve iddialı olarak da mutfaklarını tüm itirazlara rağmen AÇIK MUTFAK şeklinde yaptırmışlar :) Ve mutfaktaki isim Chef Deniz...



  Mekanda yaklaşık 20 kişi çalışıyor. İşin başında durmanın en önemli etken olduğunu anlatan Sinem Hanım' ın hedefi, Luna' yı bir MARKA yapmak...



  Otlar BERGAMA' dan, ekmekler BOLU' dan, zeytin peynir zeytinyağı EDREMİT' ten getirtiliyor. Mekan da ALKOL servisi yok...



  SAĞLIKLI menülere özelliklere yer verdiklerinden bahseden Sinem Hanım, bu bölgede bu ürünlerin çok talep edildiğini anlatıyor...



  Ve benim için bir MEKANDA ki en önemli bölüm. Tabi ki ÇOCUK OYUN ALANI. Çocuk oyun alanı olan MEKANLARI sonuna kadar destekliyorum. Ve daha da çoğalmalarını bekliyorum...




  Ama sıradan, yemek kokusu olan, havasız, hijyenden uzak çocuk oyun alanlarından bahsetmiyorum. Tam da burada ki gibi bir çocuk oyun alanından bahsediyorum...
  

   Yani NASIL? 200 metrekare, sürekli var olan ablalar, langırt, havalı hokey, top havuzu, kaydırak, trambolin, tırmanma duvarı bulunan ve bebekli emziren annelerin de unutulmayıp BEBEK BAKIM VE EMZİRME ODASI bulunan OYUN ALANLARINDAN bahsediyorum...



  LUNA' nın en büyük masrafı HAVALANDIRMA olmuş. Çocukların hasta olmasını engellemek, ortamı sürekli aynı ISIDA tutmak, kötü havayı içeriden alıp devamlı olarak içeriye FRESH hava vermek gibi MEZİYETLERİ olan bir havalandırma SİSTEMİ var burada ki çocuk oyun ALANINDA...



  4 tane BAKICI ABLA var. SOFTPLAY oyun alanlarını temizleme METODLARINI duyduğumda ise çok ŞAŞIRDIM!!! Her HAFTA tüm topları bahçede içinde sirkeli su olan bir seyyar top havuzuna alıp bekletiyor sonra da  tek tek kurulayıp tekrar oyun alanına alıyorlarmış. Büyük emek, KOCAMAN ALKIŞLAR...



  Tabi ki ilk soru DOĞUM GÜNÜ ORGANİZASYONU yapıyor musunuz ? :)) Evet yapılıyor. 3 saat süren bir doğum günü programı var...



  İki seçenek mevcut. Serpme KAHVALTI ya da 3 çeşit soğuk, 2 çeşit sıcak ve 2 çeşit zeytinyağlıdan oluşan ve sınırsız çay servis edilen bir menü söz konusu. Her 2 seçenek de kişi başı 40 TL. Ve çocuklardan ücret alınmıyor...



  Süslemeleri mekan yapıyor. Ablalar yemek konusunda da oyun alanında da çocuklara yardımcı oluyor. Doğum günü PASTASINI dışarıdan getirtebildiğiniz gibi LUNA' da bu konuda size yardımcı olabiliyor. Pasta konusunda Ceviz ağacı, Five O' Clock veya MUtlu Dükkan ile çalışıyorlar...



  Mekan KAHVESİNDE çok iddialı, İPANEMA kullanılıyor. Mis gibi kahveleri içerken sohbetimizin de sonuna geliyoruz ve en sevdiğim bölüme geçiyoruz :))  YEMEKLERRRRR ...






  Yine her zaman ki gibi FİKİR SAHİBİ olabilmeniz açısından MENÜDEN birkaç sayfa paylaşmak istiyorum...





  Harika bir MASA bizi bekliyor :) 




  Her zaman söylerim SUNUM önemlidir, DETAYLAR fark yaratır...



  Adlarımıza HAZIRLANMIŞ ekşi mayalı kurutulmuş domates ve biberiyeli ARTİZAN EKMEKLERİMİZ detay değildir karşındakine değer verdiğini göstermek değildir de NEDİR ??? ...



  İlk kez tanıştığım bir lezzet. ŞEVKETİ BOSTAN TAVA, şevketi bostan otunun cips hali, enfes anlatamam yemeniz lazım...



  Otlu FOCACCİA ve Terbiyeli yabani OT çorbası. Benim içer içmez KARA LAHANA çorbasına benzettiğim ama daha yumuşak, içimi daha kolay bir lezzet ...



  Ot MÜCVER...




  Ot KAVURMA; bizim üstünde zeytin olduğunu sandığımız ama YABAN MERSİNİ olduklarını öğrendiğimiz :))) süzme yoğurt ile servis edilen hardal, turp otu ve zoho üçlemesinden oluşan lezzet bombası...



Keçi peynirli ve otlu PİZZA da oldukça başarılı bir lezzetti ki benim damağım yanında bir ŞARAP aramadı değil tıpkı ege otlarını hüpletirken burnumun direğinde ANASON kokusunu hissetmem gibi :))) 




  Sohbet ilerlerken LÜTFİYE markasının bu özel lezzetine de bayıldım, atlayamayacağım...



  Şaheser gibi değil mi? İnsan yemelere kıyamaz ya bazen bazı yemekleri... İşte ENGİNAR DOLMASI da onlardan biri...



  Tanıştırıyım :)) Kendileri Kağıt helva arasında ve kızılcık taneleriyle servis edilen ŞEKERSİZ Hurmalı İNCİR tatlısı olurlar ve oldukça TEHLİKELİDİRLER :))) Gerçekten benim gibi bir tatlı severin unutamayacağı bir tatlıdır ve özellikle kendisini yemek için yollar aşabileceğim DOĞRUDUR...



 Yavaştan gecenin finaline geçiyor ve LUNA' daki çayların sağlayıcısı sevgili ASİA CHAİART' ın bizler için hazırlamış olduğu çay sunumu ve ikramının tadını çıkarıyoruz...




  Beyaz çay, yaseminli yeşil çay, oolong, LADY GREY siyah çay ve benim favorim KIRMIZI çay ROOİBOS ile damaklarımızı keyiflendirdik...




  Birçok bilgi de edindik, yaz yaz bitmez buraya :) zaten çok uzun bir yazı oldu farkındayım :)) ama özellikle şunu söylemek isterim ki LÜTFEN ŞU ÇAYLARIMIZI KAYNAR SULARLA demlemeyelim!!! Çayı ne kadar soğuk demlersek o kadar LEZZETLİ oluyor...




  Çocuklarınız temiz ve rahat bir ortamda oynarken, keyifli sohbetler yapmak, lezzetli yemekler yemek isterseniz veya öğlen arası SAĞLIKLI yemekler yemek isterseniz veya veya :)) güzel müzikler eşliğinde İTALYAN mutfağı keyfi yaşamak isterseniz yolunuzu LUNA' ya düşürün ve benden de hem Sinem Hanım' a hem CHEFİME selamlar iletin derim :) ...


                               SEVGİLERİMLE ...




  



  






4 yorum:

  1. Pek güzelmis :) kirk yilda bir gidersin böyle yerlere zaten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çocuklarla beraber gidecek mekan bulamayanlar için çok iyi bir tercih ... Aynı zamanda mutfaklarında çok başarılı bir şefleri var ki yemekler olay :) Gitmek lazım :) sevgiler...

      Sil
  2. Bilgilendirici içeriğiniz için Ataşehir Basketbol Okulu olarak teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  3. But they have massive progressive jackpots due to linked casino networks and game providers. Pooling jackpots collectively to create one big progressive jackpot that can drop onto any energetic on-line player. One of the most well-liked, Mega Moolah, continuously breaks data. Having awarded 점보카지노 report payouts of C$16,496,347 and €14,239,532 ($17.5 million) for the year of 2020. Note this slot additionally be|can be} a Guinness World Record holder for biggest jackpot quantities.

    YanıtlaSil

Fikirlerinizi Lütfen Benimle Paylaşın

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak istediğiniz kelimeyi yazın ve Enter'a basın :)